برج نوری چیست ؟
برج نوری یک سازه فولادی چند وجهی گالوانیزه گرم است که به جهت قرار دادن پروژکتورهای نورپردازی محیطی فضای باز در ارتفاعات بالا مورد استفاده قرار می گیرد . این سازه فولادی که به وسیله ورق های فولادی st37 تولید می شود ، در تولید برج نوری جهت نور افشانی فضای باز کاربرد داشته و از ارتفاع 6 متر الی 30 متر به صورت کاملاً استاندارد و امن طراحی و تولید می شود . از این محصول در زمانهایی که بخواهیم فضای بازی را به صورت دایره ای و همه جانبه نور پردازی کنیم ، ابزار بسیار مفیدی است و یک محیط دایره شکل به قطرهای مختلف ( بسته به ارتفاع برج و تعداد پروژکتورهای نصب شده روی آن ) را روشن می کند . فرآیند تولید این محصول بسیار به تولید پایه چراغ چند وجهی و پایه پرچم مرتفع شباهت دارد .
البته یک مدل دیگر از برج نوری هم هست که جهت نور پردازی یک طرفه استفاده می شود که در ذیل به ارائه توضیحات درباره آن می پردازیم .
برج نوری از نظر کاربردی چه حالتهایی دارد ؟
- برجهای نوری تلسکوپی :
برجهای روشنایی تلسکوپی دارای هد گرد یا دایره ای شکل هستند که جهت نورپردازی دایره ای شکل همه طرفه استفاده می شوند .
- برج های نوری استادیومی :
برج های روشنایی استادیومی دارای هد پرده ای یا مستطیل شکل هستند که جهت نورپردازی یک طرفه و یک سویه استفاده می شوند . از این محصول در خیلی از اماکن استفاده می شود ولی چونبیشتر در استادیوم ها ، جهت نورپردازی زمین بازی مورد استفاده قرار می گیرند ، به آنها برج نوری استادیومی گفته می شود .
مدلهای برج روشنایی از نظر سیستم متحرکه چند حالت هستند ؟
برج نوری از نظر متحرک بودن هد نگهدارنده پروژکتورها جهت تعویض و تعمیر پروژکتورها در عملیات تعمیر و نگهداری به چند دسته تقسیم بندی می شوند .
مناسب ترین گزینه برج نوری برای روشن سازی محیط شما کدام نوع است ؟
همانطوری که در بالا توضیح داده شد ، یک سازه برج نوری را می توان با مدلها و مشخصات فنی بسیار متنوع و با رنج قیمتی گوناگون تولید کرد . اما سوال اینجاست که کدام حالت مناسب ترین حالت برای روشن سازی محیط شماست . مناسب ترین حالت فقط از نظر قیمتی نیست . منظور بهترین بازده و بهره وری از این محصول از نظر روشنایی ، تعداد پروژکتور ، تعداد برج ، نوع ورق ، نوع سیستم متحرکه و … است .
البته ما در مقاله های تخصصی به توضیح کامل با قید جزئیات در مورد هر کدام از حالتهای موجود می پردازیم . اما در اینجا ، به یک توضیح مختصر جهت آشنایی اولیه بسنده می کنیم . معمولاً برج های نوری هد ثابت بدون نردبان در ارتفاعات پایین مورد استفاده قرار می گیرد و بیشترین مورد استفاده آن در ارتفاع 6 متر است ، که می توان به وسیله نردبان های سیار اقدام به تعویض و تعمیر پروژکتورهای آن کرد . البته در بعضی از محیط ها ، مثل معادن یا شرکت های عمرانی که تجهزاتی مانند بالابر یا جرثقیل در دسترس دارند ، می توانند از این حالت در ارتفاعات 9 متر یا 12 متر هم استفاده کنند . این مورد اقتصادی ترین حالت ممکن در تولید این سازه روشنایی است .
از برج های هد متحرک با وینچ یا گیر بکس دستی در مواقعی که تعداد پروژکتور زیاد نباشد یا از پروژکتورهای LED یا SMD سبک استفاده شود ، قابل استفاده است . ارتفاع استاندارد برای این برج ها بین ارتفاع 6 الی 12 متر است . در ارتفاعات بالاتر ، بالا بردن هد به وسیله دست و با وینچ دستی امری دشوار است و در بعضی مواقع غیر ممکن است .
از الکتروموتور ، گیربکس و تابلو برق عموماً در برج های با ارتفاعات بالا یا تعداد پروژکتورهای زیاد استفاده می شود . یعنی قطعیت این امر برای ارتفاعات 15 الی 30 متر است که اجباراً باید از این سیستم استفاده شود . در برج های با ارتفاع کمتر استفاده از الکتروموتور و گیر بکس امری اختیاری است .
طول عمر برج روشنایی در مناطق مختلف چقدر است ؟
برج های نوری به وسیله ورق های فولادی خمکاری شده توسط دستگاه خمکاری بریک به صورت مخروطی و جوشکاری لبه در قطعات 6 متری تولید می شوند . جهت افزایش طول عمر و گارانتی کیفیت محصول در برابر خوردگی و زنگ زدگی به طور کامل از داخل و بیرون در فرآیند گالوانیزاسیون گرم می شوند . به صورت که بعد از اینکه محصول چند مرحله اسید شویی می شود ، وارد وان مذاب روی شده و مدتی را در مواد مذاب می ماند . در این فرآیند فلز روی مذاب در سه سطح عمقی با فولاد واکنش نشان داده ، ترکیب شده و در عمق آن فرو می رود که موجب ایجاد سه لایه محافظتی را روی سطح فولاد خواهد شد. با خاصیت حفاظت کاتدی روی نسبت به آهن سازه های گالوانیزه گرم شده ، حداقل طول عمری بین 50 الی 70 سال پیدا می کنند . این سازه ها در آب و هوای مرطوب و کنار دریا گه رطوبت و عموامل خورنده در فضا زیاد است ، حداقل 50 سال و در مناطق خشک بالای 70 سال عمر می کنند .